Úvodní strana » Kontakty

Kontakt

Zemědělský svaz ČR

Hybernská 38

110 00 Praha 1

tel: +420 226 211 011

mail: info(zavinac)zemedelstvizije.cz

 

Ing. Soňa Jelínková 

Manažerka projektu 

Tel:  +420 604 818 093

E-mail:  jelinkova(zavináč)zscr.cz

Ing. Vladimír Pícha

Realizátor projektu

Tel:  +420 603 532 136 

E-mail: picha(zavináč)zscr.cz

Ing. Alena Bečková

Administrátorka projektu

Tel: +420 778 468 600

E-mail: beckova(zavináč)zscr.cz

Tereza Halová

Realizátorka projektu

(oblast jižní Morava, východní Čechy)

Tel:  +420 776 159 782

E-mail: zemedelstvizijehalova(zavináč)gmail.com

Jindřich Motyka 

IT specialista

Tel: +420 226 211 004

E-mail: motyka(zavináč)zscr.cz

 

 

  • Soběstačnost potravin

    V České republice je dostatek potravin. Klíčem pro další zásobování je potravinová bezpečnost. Více, než spotřebujeme, produkujeme obilovin, hovězího masa a mléka. Máme bezpečnou úroveň výroby vajec. Na dovoz se musíme spoléhat u brambor, vepřového a drůbežího masa, ovoce a zeleniny. Průměrný Čech za rok sní necelých 90 kg zeleniny. Žádná sláva. Ale i tak naše produkce na polích a zahrádkách nestačí pokrýt tuto spotřebu. Prakticky žádné zeleniny si v naší kotlině nevypěstujeme dostatečné množství a od hranice potravinové bezpečnosti se vzdalují i tradiční exportně úspěšné nakládačky. Průměrný Čech konzumuje ročně přes 80 kg ovoce mírného pásma, tedy toho které umíme u nás vypěstovat. Potravinové bezpečnosti dosahujeme pouze při pěstování třešní a višní, rybízu a angreštu. U všech ostatních nejen že nejsme soběstační, ale nedosahujeme ani potravinové bezpečnosti.

Střední zemědělské školy

student